IMPLANTATEN

Implantaten implantoloog Enschede Degen
Wat is een implantaat?
Een implantaat is een van titanium gemaakte kunstwortel die in het kaakbot geschroefd wordt op de plaats van de wortel van de afwezige tand of kies. Titanium is niet alleen een duurzaam, maar ook een lichaamsvriendelijk materiaal. Het vervangt de oorspronkelijke wortel(s) in de kaak. Een implantaat is zo een solide basis om nieuwe elementen stevig op te verankeren. Er kan bijvoorbeeld een kroon, brug of klikprothese op geplaatst worden. Na de behandeling voelt het alsof u uw eigen tanden of kiezen nog heeft!

Voor wie is een implantaat geschikt?
Niet iedereen komt in aanmerking voor een implantaat. Zo worden implantaten alleen toegepast bij volwassenen, omdat bij hen de kaken volgroeid zijn. Ook moet er voldoende gezond, dik en volgroeid kaakbot zijn. Het tandvlees van de eigen resterende tanden dient eveneens gezond te zijn en uw gebit moet goed onderhouden en schoon zijn. Is dat laatste niet het geval, dan kunnen wij daar eerst voor zorgen.

Behandelplan
Vooraf bespreken we duidelijk met u welke stappen we gaan ondernemen. Allereerst zullen we uw kaak uitgebreid onderzoeken, waarbij ook uw algehele lichamelijke gesteldheid in acht wordt genomen. Roken of overmatig alcoholgebruik hebben een nadelig effect op implantaten, ook als de implantaten reeds geplaatst zijn. De levensduur van uw implantaten wordt hierdoor negatief beïnvloed.

Het plaatsen van implantaten
Het laten zetten van implantaten is een eenvoudige en vrijwel pijnloze ingreep. De operatie vindt plaats onder plaatselijke verdoving. Daarnaast zult u antibiotica en pijnstillers moeten gebruiken. Na het plaatsen van de implantaten is er een periode van ongeveer drie maanden waarin het implantaat zich aan het kaakbot hecht. Daarna kunnen we de kroon, brug of klikprothese bevestigen. In die overbruggingsperiode kunt u eventueel uw bestaande gebitsprothese blijven dragen.

Controle
Na het plaatsen van de brug, kroon of het klikprothese blijft u onder periodieke controle bij ons. Niet alleen is een goede mondhygiëne van groot belang, ook kijken wij naar het goed functioneren van de implantaat en de brug, kroon of klikprothese. Zo voorkomen we klachten.

Wilt u meer informatie over implantaten? Neem dan contact met ons op. Wij geven u graag deskundig advies.